Лира е премиум течен детергент за перење алишта. Создаден од најквалитетни суровини. На оргиналната формула и додадовме најсовремени состојки со што добивме производ од светска класа.

„Лира“ ефикасно ги пере сите видови на шарени, црни и бели ткаенини, а притоа не ги оштетува боите. Ги штити влакната на ткаенините со формирање филм врз нив и создава ефект на обновување. Содржи висококвалитетни ензими кои што ја прават ефиканска и при перење на ниски температури. Уникатното својство и е што не дозволува меѓусебно обојување на алиштата.

Содржи специјалени инхибитори кои ги фаќаат испуштените бои од некои ткаенини, со што спречува да се обојат останатите ткаенини. Со „Лира“ слободно може да се пере џинс заедно со бела кошула и шарени маички.

Примена:
За машинско и рачно перење на сите видови на шарени, црни и бели ткаенини.